Novetats 2020

Protegeix-te dels ciberatacs a Wordpress

06/05/2020 0:00:00

 

Es calcula que un terç de les pàgines web que hi ha al món estan fetes amb el gestor de continguts Wordpress. La plataforma, que es va fer molt popular en el moment d’eclosió dels blogs personals, es manté forta com una de les eines preferides per dissenyar pàgines web. I no li falten motius: és intuïtiva, hi ha un gran nombre de plantilles i altres funcionalitats que donen gran part de la feina feta, i ens dona moltes opcions de personalització.

Evidentment, tots aquests elements converteixen Wordpress en una gran temptació per als hackers i altres responsables de ciberatacs i ciberdelictes. Quan una plataforma és tan popular, està clar que s’esforçaran més en intentar trobar una debilitat, ja que el profit que en poden treure és encara més gran. I la realitat ho confirma: en els darrers mesos s’han produït diversos atacs a webs creades amb Wordpress aprofitant diverses debilitats que s’hi han descobert. 

 

Les plantilles de Wordpress, un punt vulnerable

Un dels punts febles favorits per part dels responsables dels ciberatacs són les plantilles. Un element, que, de fet, és també un dels punts més populars de Wordpress. Amb una plantilla qualsevol usuari pot comptar amb un disseny ja fet i que tan sols haurà d’adaptar a nivell de continguts, colors, i altres petits detalls de personalització. El gran nombre de proveïdors de plantilles, tant gratuïtes com, sobretot, de pagament, ens confirmen el seu poder.

Davant d’això, molts hackers es dediquen a investigar els proveïdors de plantilles fins descobrir petites vulnerabilitats que els permeten desencadenar els seus atacs.  Unes accions que, en cas d’afectar la plantilla del teu web, poden suposar el robatori de les dades d’accés i de les dels teus clients, la manipulació dels continguts i, fins i tot, el segrest de la pàgina web i la demanda d’un rescat econòmic. Tot un malson contra el qual és millor protegir-se des d’un bon començament.

 

Una web professional pròpia a Wordpress, la millor protecció

Tot i que molts dels proveïdors afectats per aquests atacs han acabat desenvolupament actualitzacions i pegats per protegir-se dels atacs, com en tot, la millor defensa és sempre la prevenció. Per això, des de Snik Comunicación apostem per unes webs més segures amb Wordpress, amb l’elaboració de dissenys i programacions pròpies per a cada client i sense treballar a partir de plantilles comprades ni, molt menys, descarregades de forma gratuïta.

Amb un disseny i programació a mida de cada client, a més d’assegurar que la web s’ajusta perfectament a les necessitats de cada marca, diferenciant-la i aportant creativitat i originalitat perquè destaqui entre la competència, garantim que el nostre client no es trobarà mai amb webs bessones o similars a la seva. A més, i molt important, evitem ser vulnerables a aquest tipus d’atacs massius. Serà molt més difícil que un hacker trobi un punt feble en una pàgina web única que no en una plantilla que fan servir milers, o milions, de persones.

Un altre avantatge resideix en no dependre de tercers: si un client fa servir una plantilla gratuïta o de pagament, que no és actualitzada per part del seu autor, el web començarà a tenir problemes de seguretat i fins i tot quedaria obsolet. Això obligaria a haver de refer tot el web.

Davant d’un hipotètic atac, a més, la resposta podrà ser molt més ràpida d’aquesta forma. En canvi, et tocarà esperar  si depens de la resposta d’un proveïdor amb qui pràcticament no es té contacte, o que, fins i tot, pot haver quedat inactiu i ser il·localitzable des que vas comprar la seva plantilla.

 

Manteniment continu, la medicina ideal

La prevenció, però, no es limita al moment del naixement de la teva web, sinó que també és molt important que sigui contínua al llarg de tota la seva vida. En aquest sentit, des d’Snik Comunicación tenim cura dels webs dels nostres clients aplicant un servei de manteniment de tots els plugins i elements de la web, per garantir que es fan les actualitzacions necessàries per afrontar els nous tipus d’atacs i inseguretats que puguin sorgir. Solament així podràs plantar cara amb garanties davant d’un món, el dels ciberatacs, que són molt més nombrosos del que et puguis imaginar.

 

Protegeix-te ara dels hackers i ciberatacs i aposta per una web de Wordpress professional, segura i feta a mida. Informa-te’n i t’assessorarem

 

 

DESTAQUEM

Inaugurem nova oficina!

DESTAQUEM

11/05/2022 0:00:00

Amb il·lusió renovada, a Snik Comunicació afrontem un nou repte per a continuar fent allò que ens apassiona.

Inaugurem nova oficina!
Inaugurem nova oficina!

Bona diada de Sant Jordi

DESTAQUEM

23/04/2020 0:00:00

Des de Snik Comunicació et convidem a celebrar aquest dia màgic amb moltes roses, llibres, cultura i tradició.

Bona diada de Sant Jordi

Snik, amb el Kit Digital

DESTAQUEM

18/03/2022 0:00:00

Vols tenir presència a Internet, a xarxes socials o llançar la teva botiga online? Descobreix les ajudes del Kit Digital.

Snik, amb el Kit Digital
Snik, amb el Kit Digital

QUÈ PODEM FER PER A TU?

CREATIVITAT

QUÈ PODEM FER PER A TU?

15/05/2017

CREATIVITAT

CREATIVITAT
CREATIVITAT

DISSENY WEB

QUÈ PODEM FER PER A TU?

15/05/2017

A Snik creiem en la importància de la teva pàgina web per al teu negoci i oferim disseny personalitzat i professional de webs de tot tipus. Informa-te’n avui!

DISSENY WEB
DISSENY WEB

COPYWRITING/CONTENT

QUÈ PODEM FER PER A TU?

15/05/2017

EMAIL MARKETING

COPYWRITING/CONTENT
COPYWRITING/CONTENT

SEO/SEM/PPC

QUÈ PODEM FER PER A TU?

15/05/2017

SEO

SEO/SEM/PPC
SEO/SEM/PPC

SNIK 
COMUNICACIÓ

La teva agència creativa de publicitat, comunicació i màrqueting digital. Experts en online des de 2004.